Volledig scherm
Roger Lips © Erik van der Burgt

Claim van Roger Lips tegen SNS lijkt zinloos (stelling)

DEN BOSCH/UDEN - De miljoenenclaim die Roger Lips heeft ingediend tegen een voormalige vastgoedpoot van SNS, is volgens zijn curator volstrekt zinloos. De Udense vastgoedondernemer stelt onder meer dat SNS, en specifiek het onderdeel Propertize, verantwoordelijk is voor de val van zijn vastgoedimperium

De claim mist echter alle rechtsgeldigheid. In de faillissementswet is namelijk bepaald dat een gefailleerde nooit een procedure mag beginnen en al nooit een claim, zonder toestemming, van zijn curator mag indienen.

"Je moet wel heel creatief kunnen denken, wil je de rechtsgeldigheid van de claim van Roger Lips tegen de SNS kunnen bevatten", aldus curator Flip Schreurs, die het persoonlijk faillissement van de Udense vastgoedondernemer Lips afhandelt. Schreurs wil echter nog niet inhoudelijk reageren. "Ik heb de dagvaarding opgevraagd en wil die eerst bestuderen."

Het Brabants Dagblad berichtte eerder dat Lips de bank aansprakelijk wilde stellen voor zijn ondergang. Nu heeft Lips, die naar Dubai is gevlucht, zijn voornemen in een officiële dagvaarding neergelegd.

Lees meer nieuws en achtergronden over Roger Lips in ons dossier op bd.nl/rogerlips.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.