Volledig scherm
Op een of meerdere stukken grond links van deze Corridor moet het azc Uden komen. © Hans van Alebeek

COA bepaalt hoe snel azc Uden komt

UDEN - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) beslist of Uden nog dit jaar een asielzoekerscentrum krijgt aan De Corridor of pas later in 2017. Deze week overleggen de provincie Brabant en het COA over alle voorgestelde azc-locaties en bepaalt het COA welke het eerst ontwikkeld worden.

Burgemeester Henk Hellegers van Uden zei dat woensdagmorgen in een toelichting op het besluit van het Udens college om de Corridor, de weg tussen Uden en Mariaheide, aan te wijzen als plek voor een toekomstig azc voor 300 asielzoekers die daar maximaal 5 jaar blijven wonen.

Zo'n 100 gezinnen in een straal van 1 kilometer rondom die plek zijn dinsdagavond per brief geïnformeerd. Van die gezinnen wonen er 20 in Mariaheide. Ondanks de afgelegen plek is de locatie goedgekeurd door het COA. ,,Hemelsbreed is het maar 2 kilometer lopen of fietsen naar het centrum van Uden", zegt Hellegers. ,,Het valt dus wel mee met die afstand."

Informatieavond
Volgende week woensdag 29 juni is er een informatieavond voor de omwonenden. Uden hoopt dan nog meer informatie van het COA te hebben. Op maandag 4 juli buigt de politiek zich over de azc-locatie waarna de gemeenteraad op donderdag 7 juli een besluit moet nemen.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.