Volledig scherm
© Thinkstock

Colleges van Landerd en Uden gaan samen verder als een Maashorstgemeente

UDEN/LANDERD - De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Uden en Landerd gaan uitzoeken op welke wijze zij samen een nieuwe Maashorstgemeente kunnen vormen. Daarmee laten ze het idee los om samen met Bernheze een 'groene Maashorstgemeente' te worden. Maar beide colleges geven nadrukkelijk aan dat Bernheze toch nog later aan kan sluiten als zij dit wil.

Het college van Landerd stelde in 2015 de gemeenteraad voor een grote groene Maashorstgemeente te vormen samen met de gemeente Uden en (een deel van) Bernheze. Het college kwam hiermee tegemoet aan de behoeften die inwoners geformuleerd hadden in het project de Toekomst van Landerd. De gemeenteraad van Bernheze gaf later aan er weinig voor te voelen en ging niet mee met het voorstel.

Nieuw onderzoek
De resultaten van het nieuwe onderzoek door Landerd en Uden, inclusief een plan van aanpak, worden uiterlijk in februari 2017 aan de gemeenteraden voorgelegd. Die nemen vervolgens een besluit over de vorming van deze, kleinere Maashorstgemeente. Bij het onderzoek worden ook de inwoners, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen betrokken.

Oss, Uden e.o.