Volledig scherm
Sfeerimpressie van de nieuwe huizen in het Sesterpark op Uden-Zuid. De bewoners zijn fel gekant tegen dit plan maar de gemeente wil het doorzetten. © Gemeente Uden

Comité overhandigt protestpetitie tegen woningbouw in Sesterpark Uden

UDEN - De Actiegroep Behoud Sesterpark overhandigt donderdag aan de Udense politiek 1.100 formulieren met een overduidelijk nee tegen de geplande woningbouw in het parkje op Uden-Zuid. Of het veel zal uithalen, is nog maar de vraag. 

De actiegroep op Uden-Zuid heeft lang moeten  wachten om het pak  proteststemmen te kunnen overhandigen. Eind maart was al bekend dat 97 procent van de mensen op Uden-Zuid woningbouw in het Sesterpark absoluut niet ziet zitten. Omdat de nieuwe gemeenteraad afgelopen tijd amper vergaderd heeft, is donderdag de eerste gelegenheid om de 1.100 ingeleverde formulieren te kunnen overhandigen.   

Effect 

Het is de vraag of het protest veel effect zal sorteren. Het plan om aan de Sesterlaan zo'n 50 tot 60 huizen te bouwen, werd gemaakt door de vorige coalitie en is door het nieuwe verbond van Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden weer opgenomen in het coalitieakkoord voor komende jaren. 

De politieke partijen kunnen donderdag wel vragen stellen aan de actiegroep maar er zal inhoudelijk geen discussie zijn over dit onderwerp. Verantwoordelijk wethouder Maarten Prinssen zal in een korte toelichting nog wel uitleggen hoe de procedure nu verder gaat. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.