Volledig scherm
De biggenrace © Aida Jaber

D'n Opper-big wint eerste race Uden

UDEN - Geen enkel protest te bekennen bij de eerste van zes biggenraces bij de Baggemert in Uden. De eerste race, gelopen in een lange bak met hooibalen, werd gewonnen door den Opper. Hij neemt het op tegen de Adjudant, Porcellus en Porcus.

Nu staan de vier biggen lekker in het hooi onder de warmtelampen. Toine van Toor, voorzitter van Big Challenge die dit organiseert, vindt het flauwekul om te denken dat biggen hier stress van hebben. "Was de Partij van de Dieren maar gekomen dan hadden ze kunnen zien hoe leuk het is."

Ook Ad van Duijnhoven uit Oss, varkenshouder en eigenaar van de biggen, bestrijdt dat ze er last van hebben. Overigens heeft hij wekenlang met de biggen geoefend. "Spelenderwijs. Ze hebben de tijd van hun leven."

Kijk voor meer foto's in ons carnavalsalbum

en voor het laatste carnavalsnieuws op bd.nl/carnaval

Volledig scherm
Het tracé van de biggenrace
Volledig scherm
De biggen © Aida jaber
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.