Volledig scherm
De winaars van de Ujese Kwis 2018. © Aïda Jaber

De Heeren van den Hulstheuvel wint vijfde editie van Ujese Kwis

UDEN - De Heeren van den Hulstheuvel heeft de Ujese Kwis 2017 gewonnen. Daarmee mag het team zich een jaar lang ‘de slimste van Uden’ noemen. Dat is vrijdagavond tegen middernacht bekend geworden in de evenementenhal van Markant Uden.

Daar waren vele kwissers bij elkaar gekomen voor de feestavond, in afwachting van de bekendmaking van de top 30. Vanaf de dertigste plaats werden steeds tien teams bekend gemaakt. Zo werkte de organisatie naar een zinderende ontknoping toe. Op de tweede plaats eindigde En Alles en daarachter Hup Helios.

Er waren 308 punten te verdienen. De winnaar behaalde er 232. 

Op 27 december werd voor de vijfde keer de Ujese Kwis gespeeld. Omdat het een jubileumeditie was, kreeg elk team op de avond dat de kwis gespeeld werd een slagroomtaart cadeau.

Honderd vragen

De teams moesten rond de honderd vragen beantwoorden en oplossen in rubrieken zoals Skôn ouw Uje, Wetenschap, Vur de kiendjes, Nieuws van 2012-2017 en natuurlijk de geheime opdracht in de theaterzaal van Markant die alles met muziek te maken had.

Het winnende team mag zich nu in het illustere rijtje scharen met: Hup Helios (2014 en 2016), Zeester (2015) en 2de Spoor (2016).

Op de feestavond maakte de Ujese Kwis-organisatie ook bekend dat een bedrag wordt aan een goed doel. Dit keer is dat de Udense Musical die 1.017 euro krijgt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.