Volledig scherm
De Inloop in Uden blijft ook de komende jaren open. © Google Streetview

De Inloop Uden blijft open voor mensen met psychiatrische klachten

UDEN - De kou lijkt definitief uit de lucht: De Inloop in Uden blijft komende jaren open als plek waar mensen met psychiatrische klachten elkaar kunnen ontmoeten. Burgemeester en wethouders van Uden hebben dat besloten.

De Inloop ligt aan de Violierstraat in Uden. Mensen met psychiatrische klachten kunnen er binnenlopen voor een kop koffie, een praatje, allerlei cursussen of vrijwilligerswerk. Volgens wethouder Gerrit Overmans maken in Uden zo'n zeventig mensen gebruik van deze plek.  

Drie jaar geleden leek het erop dat de voorziening dicht zou gaan omdat er bezuinigd moest worden. Uden ging er daarbij van uit dat de doelgroep geen eigen plek nodig had en ook terecht kon in buurthuizen en wijkcentra. In de praktijk bleek dat toch anders te zijn en kwam Uden tot de conclusie dat De Inloop gewoon open kan blijven. Op basis van een werkbezoek en een verbeterde werkwijze van de GGZ Oost Brabant die De Inloop in de lucht houdt, hebben B en W nu besloten dat dat dit 'de komende jaren ook zo blijft'. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement