Volledig scherm
De vereniging plaatst palen met het motto erop. © Kay den Teuling

De Knoerissen onthullen mottopalen in Uden

UDEN – De Raad van Elf van carnavalsvereniging De Knoerissen trekt zaterdag door Uden om acht palen te plaatsen met daarop het motto van de vereniging voor dit seizoen. 'Dor haauw ik oew aon' is het Udense motto voor het aankomende carnavalsseizoen.

Burgemeester Henk Hellegers mocht mee in de hoogwerker om de prominente paal in het Udense centrum te onthullen. ,,Dit vinden we zo belangrijk, dat we tegen Sinterklaas hebben gezegd dat hij volgende week naar Uden moet komen”, vertelt de burgemeester. Ook bij onder meer de Sint Jan, het ziekenhuis, de vliegbasis en tennisclub LTC werden zaterdag mottopalen opgeworpen.

,,Bij de Sint Jan werden we heel warm ontvangen”, vertelt Prins Porcellus de 51e. Dat was maar goed ook. Prins carnaval gaf namelijk toe dat de opening van het carnavalsseizoen op vrijdagavond sommige Raad van Elf-leden zwaar was gevallen. Maar met muziek van de eigen blaaskapel, veel confetti en geklap van het winkelend publiek was dat al snel vergeten in de Udense Marktstraat.

Volledig scherm
Iedereen móet mee in de polonaise. © Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.