Volledig scherm
DE VETERANEN BEGROETEN ELKAAR VLAK VOOR DE LUNCH. © VAN ASSENDELFT

De liefde overwint altijd, ook die 'verrekte oorlog'

UDEN - Hij ging Hitlers troepen te lijf in 1944 tijdens D-Day. Zij werd met haar familie door de geallieerden gebombardeerd in 1945. Na de oorlog leerden de Duitse Karin Busch en Engelse Patrick Churchill elkaar kennen.

Ze worden deze dagen heerlijk in de watten gelegd bij Hotel Van der Valk in Uden. Negentien hoogbejaarde veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Ze komen hier om talrijke herdenkingsbijeenkomsten mee te maken, ook in Veghel. Onder hen is een héél bijzonder echtpaar: Karin en Patrick Churchill.

Karin (88) en Patrick (94) zijn nog net zo verliefd als toen ze ruim 50 jaar geleden met elkaar trouwden. ,,Ik vind af en toe nog een mooi gedicht van hem op mijn hoofdkussen", lacht Karin ondeugend. ,,Hij is echt een romanticus."

De manier waarop hun ogen elkaar kruisen, spreekt boekdelen. Het is liefde voor het leven tussen Karin en Patrick. Hoe kan dat ook anders als je hoort wat ze hebben meegemaakt. Patrick was rond de twintig jaar oud in '44 en marinier. Zijn boot voer 6 juni 1944 tussen duizenden lijken, allemaal kameraden, naar het strand van Juno Beach in Normandië. De gruwelen van de oorlog staan hem nog steeds voor ogen. Na Juno Beach vocht Patrick onder meer op Walcheren.

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad, editie Uden-Veghel

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.