Volledig scherm
PREMIUM
Het Speelbos in de buurt van theater Naat Piek. Een van de projecten die zondag officieel wordt geopend. © Van Assendelft

De Maashorst is nog mooier geworden, tijd voor een feestje

UDEN - Het is feest op de Maashorst. Het natuurgebied tussen Uden, Oss en Landerd is met dank aan heel veel geld van de provincie op diverse plekken verder verfraaid en aantrekkelijk gemaakt voor recreanten. Zondag is in Uden de officiële opening met op allerlei plaatsen extra activiteiten. 

Op het provinciehuis is al langer bekend dat de Maashorst een fraai natuurgebied is. In totaal heeft de provincie bijna zestien miljoen euro beschikbaar gesteld voor tientallen projecten onder de noemer 'Meer Maashorst'. Hoeveel daarvan is opgegaan aan de Udense projecten is niet exact bekend maar het gaat om vele tonnen, als het niet meer is.  

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.