Volledig scherm
Voorzitter Evert Oostendorp van Volkel in de Wolken voor de twee bomen die moeten wijken voor de vliegshow. © Robert van Lith/BD

Deskundigen vinden schrappen vliegshow Volkel onterecht

VOLKEL - Het schrappen van de vliegshow op Volkel in de Wolken was onnodig. Die stellige overtuiging heeft veiligheidsexpert Benno Baksteen. "In mijn optiek is het risico bij Volkel in de Wolken heel klein."

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) geeft dit jaar geen vergunning voor de airshow in Volkel, zo werd vorige week zaterdag bekend. Het terrein in Volkel vertoont volgens de inspectie tekortkomingen. Hiervoor werd eerder al gewaarschuwd. Piloot Frank Versteegh, tevens veiligheidsdeskundige op vlieggebied, vindt het 'belachelijk' dat de inspectie geen vergunning gaf voor Volkel. Volgens hem lijdt de inspectie aan 'tunnelvisie'.

Baksteen stelt dat er door fusies veel deskundigheid verloren is gegaan bij de landelijke inspectiedienst. "En als je dan niet genoeg expertise hebt op een bepaald gebied, is het het makkelijkst om van alles te verbieden."

In het Brabants Dagblad van zaterdag 9 april 2016, editie Veghel-Uden, volgt een terugblik op de procedures rond de vliegshow van Volkel in de Wolken.