Volledig scherm
De nog grove schets over de mogelijke indeling van het Dico-terrein in Uden. Onderaan ligt de Maasstraat. © Heijmans

Dico-terrein Uden wordt 'groene, dorpse wijk'

UDEN - De Ideeënfabriek in Uden was maandagavond bijna te klein om de paar honderd mensen te herbergen die meer wilden weten over de bouwplannen voor het al jaren braakliggende Dico-terrein. Ontwikkelaar Heijmans presenteerde een grove schets van wat ‘geen doorsnee-wijk van Uden moet worden’ maar ‘iets heel bijzonders’.

In grote lijnen wordt gedacht aan een groene wijk met een qua straten en woningbouw ‘dorps karakter’. Autoluw en waarschijnlijk met parkeerhofjes zodat er zo min mogelijk blik in de straat komt te staan.Ter hoogte van de EMTÉ komen zo’n 25 appartementen.

Voor de rest is de verdeling grofweg: eenderde rijtjeshuizen, eenderde twee-onder-een-kap en eenderde patiobungalows en vrije kavels. Die laatste zijn zo’n 600 vierkante meter groot, bij de twee-onder-een-kappers wordt gedacht aan 300 vierkante meter. De grondprijs komt waarschijnlijk boven de 300 euro per vierkante meter te liggen.

Volledig scherm
De Ideeënfabriek in Uden puilde maandagavond uit door de massale belangstelling voor de info-avond over het Dico-terrein. © Hans van Alebeek/BD