Volledig scherm
In het donker werd de film Jurassic World bekeken. © Kay den Teuling

Dinosaurussen en helikopters in Bevrijdingspark Uden

UDEN – Het Bevrijdingspark in Uden was zaterdagavond voor even een goed gevulde bioscoopzaal. Filmliefhebbers konden na zonsondergang op een kleedje, campingstoel of simpelweg op de grond aanschuiven om te kijken naar de film Jurassic World.

Het initiatief voor de gratis film in de buitenlucht komt van De Pul. Zij vieren dit jaar het 40-jarig bestaan van het filmhuis en organiseren daarom in samenwerking met Mood Woods drie avonden met gratis films in de buitenlucht. Eigenlijk stond de film van zaterdagavond gepland voor vorig weekend, maar door de voorspelde regen werd besloten om het evenement te verplaatsen.

Het grasveld naast de skatebaan lag zo goed als vol. “Ik schat dat rond de 800 kijkers hebben gehad. In ieder geval meer dan er in De Pul passen,” vertelt Gijs de Louw achteraf. Voor de tweede film op de nieuwe markt zijn het aantal plekken voor bezoekers beperkter.Het is de bedoeling dat de Nieuwe Markt een Drive-In bioscoop wordt, waarbij de bezoekers in de auto via de radio in kunnen stemmen op het geluid van de film. De Drive-In bioscoop vindt plaats op 10 september. Een week later zal er voor een laatste keer in de openlucht een film getoond worden bij Naat Piek.

Volledig scherm
Het grasveld naast de skatebaan lag zo goed als vol. © Kay den Teuling

Oss, Uden e.o.