Volledig scherm
Peter Bennemeer verlaat ziekenhuis Bernhoven. © FR076 Van Assendelft Fotografie

Directeur Peter Bennemeer weg bij ziekenhuis Bernhoven Uden

UDEN - Algemeen directeur Peter Bennemeer gaat per 1 januari 2018 weg bij ziekenhuis Bernhoven in Uden. Volgens het ziekenhuis zit zijn werk erop en is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Bennemeer blijft nog een halfjaar aan Bernhoven verbonden. Hij wordt opgevolgd door Geert van den Enden, de huidige financieel en operationeel directeur. 

In 2011 trad Peter Bennemeer aan als bestuurder. Hij heeft in het ziekenhuis met name leiding gegeven aan de nieuwe koers volgens het concept ‘zinnige zorg’. Nu de basis daarvoor is gerealiseerd, vindt Peter Bennemeer het een natuurlijk moment  om het stokje over te dragen.

De Raad van Commissarissen heeft met spijt kennis genomen van het besluit van Peter Bennemeer en benadrukt dat hij een doorslaggevende rol heeft vervuld in de transitie van de organisatie. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de Raad van Commissarissen Geert van den Enden, thans financieel en operationeel directeur en lid van het directiecomité van Bernhoven, per 1 januari 2018 benoemd in de rol van algemeen directeur. 

'Geert van den Enden heeft de kennis, competenties en ervaring om de functie van algemeen directeur over te nemen', aldus het ziekenhuis. 'Hij heeft de afgelopen jaren een prominente bijdrage geleverd in de strategievorming en verandering van Bernhoven. Met zijn aanstelling is de verdere ontwikkeling en implementatie van de strategie van zinnige zorg gewaarborgd.'

De komende maanden worden benut voor een vloeiende overgang van het bestaande naar het nieuwe leiderschap. 

Oss, Uden e.o.