Volledig scherm
PREMIUM
Vlak na de officiele opening van de kermis Uden draaien burgemeester Hellegers en wethouder Gijs van Heeswijk het eerste rondje mee in de Turbi Polyp. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Dít zijn de drie leukste attracties op de Megakermis in Uden

UDEN - Na het eerste weekeinde van de Megakermis in Uden zijn de kaarten wel geschud en presenteert het Brabants Dagblad de Top 3 voor waaghalzen, kinderattracties en nostalgisch vermaak.

Vriendelijke rups in vrolijk landschap

Volledig scherm
In een hoekje op de Botermarkt fleurt de kinderzaak Bugs & Bees de kermis op. © Philip van den Brand

Ze heeft extra zakgeld gekregen om de kermis méér dan eens te kunnen bezoeken. Fawn van der Venne (8) kun je met recht een kermisfan noemen. Gelet op het talrijke jonge publiek is ze in Uden niet de enige. Net als wij is Fawn enthousiast over de familieachtbaan Bugs & Bees op de Botermarkt. De vriendelijke rups die door een vrolijk landschap slingert is, mede dankzij het vriendelijke personeel, onze winnaar in de categorie Kindervermaak. Een kleurrijk schouwspel, door de honderden lampjes, is de Reis door Toverland. Luid claxonnerend toeren de autootjes met gelukkige passagiers over de baan, zoals Quint Kielbansa (3) die overal in wil. De derde prijs is voor Jumbo. ,,Een fantastisch, nette zaak." Maar aan de Griekse restauranthouder Basilios Adamopoulos uit Boekel is deze kinderzaak niet besteed. ,,Ik word er misselijk van." Zijn vrouw Sabine en de kinderen Boyd (3) en Merel (6) genieten wel van de vliegende olifantjes op de Markt.