Volledig scherm
Zo'n veertig jaar geleden maakte hij met de hand de letters van het naambord. Na al die jaren kreeg Wim van Rees dinsdagmiddag het bord terug. © Hans van Alebeek

Doek valt voor Ujes Hofke, binnenkort sloop wijkgebouwtje

UDEN - Het doek is gevallen voor het Ujes Hofke. Dinsdagmiddag haalde de Protestants Christelijke Ouderenbond, de laatste gebruiker van het wijkgebouwtje aan de President Kennedylaan in Uden, het naambord van de gevel. Vrijdag moet het gebouw leeg zijn, daarna wordt het snel gesloopt, zo heeft de gemeente laten weten.

PCOB-voorzitter Harm Wolters (78) noemde het spijtig dat de PCOB de 'eigen huiskamer' moet verlaten. Spijt die werd gedeeld door de tientallen ouderen die de officiële handeling bijwoonden en aansluitend - voor het laatst - in het Ujes Hofke een kerstviering en -maaltijd hielden.

De afgelopen jaren hebben naast de protestantse kerkgemeenschap tientallen clubs en activiteiten onderdak gevonden in het voormalige boerderijtje.

Volledig scherm
Het naambord van het Ujes Hofke wordt van de gevel gehaald onder het toeziend oog van de ouderen van de PCOB. © Hans van Alebeek/BD