Volledig scherm
Milan met Willy van de Kerkhof.

Dolfijntherapie voor Udense Milan door gulle sponsor

UDEN – De 8-jarige Milan uit Uden kan niet zitten, lopen of praten. Milan krijgt dankzij een sponsoring van Henk Schieveen uit het Utrechtse Montfoort dolfijntherapie aangeboden.

Milan is geboren zonder hersenbalk en heeft twee chromosoomafwijkingen. Alleen speciale therapieën, zoals stamceltherapie in Amerika, kunnen Milans toestand verbeteren. Omdat deze door zorgverzekeraars niet vergoed wordt, richtte Simone Heemskerk, moeder van Milan, met haar ex-man de stichting Vrienden van Milan op. Met geld van vooral vrienden en familie haalden ze 50.000 euro op, wat garant stond voor drie therapiesessies.

Het uiteindelijke doel is dat Milan normaal kan eten en een beetje kan praten. Zijn 6-jarige broertje Cas vertelde dat zijn grootste droom is dat Milan ooit zijn naam kan zeggen. Die uitspraak geeft Heemskerk energie om geldbronnen te zoeken. In Henk Schieveen vond zij een geldbron. Schieveen veilt voor de Stichting Kinderen Kankervrij shirts van profvoetballers. Na 40.000 euro voor KiKa te hebben opgehaald, zocht hij een nieuw doel. „Ik heb zelf drie gezonde kinderen. Milans broertje en zijn moeder hebben zo veel zorgen. Ik wist direct: hem ga ik helpen.”

Lees het volledige artikel in het Brabants Dagblad van woensdag 10 augustus.

Oss, Uden e.o.