Volledig scherm
Open Dag akkerbouwbedrijf voor beter imago © Wilma Gosselink

Drukke open dag bij preiverwerkingsbedrijf Van den Elzen in Uden

UDEN – Van den Elzen Groentenverwerking zette zondag tussen 11.00 en 16.00 uur haar bedrijfspoort open voor bezoekers. Even voor het openingstijdstip was het al een drukte van jewelste en bij de openingsspeech van eigenaar Paul van de Elzen (51) stonden een honderdtal geïnteresseerden te luisteren naar de welkomstwoorden van de bevlogen akkerbouwer. Tussen het publiek de medewerkers, die stuk voor stuk door hun baas werden bedankt voor hun inzet.

Organisator van de activiteit is de ZLTO. De land- en tuinbouworganisatie vindt het belangrijk om de burger kennis te laten maken met de agrarische sector om zo meer waardering te kweken voor de sector. Voorzitter Gerard van Zutphen was ook naar het preiverwerkingsbedrijf aan de Duifhuizerweg in Uden gekomen en leidde de toespraak van Van den Elzen in. Een half uur later toog het grote gezelschap naar de ontmoetingsruimte waar een bedrijfsfilm te zien was, daarna gingen de rondleidingen van start.

Het hele proces van het poten van de jonge preiplanten tot de verzending van vele kilo’s prei, overal stonden de deuren open. “Normaal gesproken hoeft dit voor ons niet zo, maar ook wij vinden dat het imago van de sector verbetering verdiend”, aldus Paul en Christine van den Elzen.

Volledig scherm
Van plantje tot gezonde onbeschadigde prei, een heel karwei © Wilma Gosselink
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.