Volledig scherm
Benito van Dijk. © Van Assendelft Fotografie/ Jeroen Appels

‘Een ondernemer pur sang is leuker dan een Hema-bedrijfsleider’

UDEN - Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Udenaar in de rubriek 'Het Uden van' zijn of haar beeld van het dorp. Deze keer is dat Benito van Dijk (44).

Hij mag dan in Nistelrode wonen, eigenlijk speelt zijn hele leven zich in Uden af. ,,Het enige dat ik hier niet doe is slapen”, zegt ondernemer Benito van Dijk. Vanaf zijn achttiende woonde hij veertien jaar in Uden, in de Professor Pulserstraat. Soms heeft hij spijt dat hij Uden verlaten heeft en sluit niet uit dat hij terugkomt. Wekelijks kijkt hij op Funda, biecht hij op. Zijn jongste project, d’n Office, loopt als een trein. Naar verwachtingen zal voor het einde van het jaar meer dan de helft van de kantoren en werkplekken verhuurd zijn. Hij kan zijn ei kwijt in dit concept, zeker nu hij een expert is geworden. In de derde tak (ook ooit door vader Ben opgezet) Tronix led-verlichting, is zijn zus Nancy actief. Benito is vader van twee kinderen, hij duikt graag met vrienden de kookstudio op Hengstheuvel in en hij heeft plannen om met zijn zwemmaten in 2017 mee te doen aan de New York of Londen City Swim ten bate van spierziekte ALS.

Restaurant
,,Mijn favoriet is er helaas niet meer: de Koperen Cent. Ik vond het daar leuk, de sfeer was gezellig en het eten lekker. Nu kom ik graag bij de buren, Meneer Prinssen."

Leukste winkel
,,Ondanks dat ik er nog nooit iets heb gekocht, heb ik een zwak voor Mode bij Jaap. Een fantastische winkel, dat heb ik dan een aantal keren mogen ervaren als Jaap de winkel leeg ruimt voor een optreden. Jaap is een ondernemer pur sang. Dat vind ik veel leuker dan een Hema met een bedrijfsleider."

Mooiste herinnering
,,Toen mijn vader in 1984 het pand van Van Dijk in Uden-Noord kocht van de familie Schimmel. Daarvoor was het een Citroën-garage geweest. We liepen naar binnen, hij zette een stoel in het midden neer en zat een beetje te dagdromen. Die droom was redelijk succesvol. Tot de crisis. Toch hoeft dat gebouw voor mij niet te blijven. Een bekende ondernemer heeft een ambitieus plan in zijn hoofd voor die plek, waarvan ik zeker weet dat Uden er trots op zou zijn."

Mooiste plek
​,,De Slabroekse Hei. Daar ging ik graag met onze onlangs overleden hond Fayah naartoe. Nu hebben we een puppy, Djarah, en die is ook al een paar keer mee geweest. Het uitzicht is er werkelijk prachtig. En je kunt er ook nog de bossen in."

Ontspannen
,,Ik ben de hele dag relaxed. Zelden gestresst. Ik maak me niet snel druk. Ik laat vaak het moment zo dichtbij komen dat de oplossing boven water komt. Werk en privé zijn voor mij één. Als ondernemer zou ik kunnen zeggen: ik ben altijd aan het werk. Maar zo zie ik dat niet. Ik ben altijd vrij."

Complimenten voor...
,,Alle mensen die met een hobby of passie bezig zijn zoals Olaf van Hoof van De Conversatie en Dick van Zutven van ’t Stulpke. Dat zijn authentieke mensen, die Uden sfeervol maken. Ook wil ik de gemeente prijzen omdat ze ervoor gezorgd heeft dat de Petruskerk prachtig in het zicht is gekomen."

Ergernis
,,Je kunt wel veel kritiek hebben, maar er gaan ook dingen goed en er gebeuren mooie dingen."

Uden is...
,,Gezellig, authentiek en een geweldige gemeente om te wonen."