Volledig scherm
Chris van Haandel, Mario van der Linden, Jos Peters en Theo vd Boogaart. bij elkaar voor de reünie van de Pul in Uden. © Van Assendelft Fotografie

Eerste generatie keert voor reünie terug naar Udense Pul

UDEN - Mario van der Linden, Jos Peters, Chris van Haandel en Theo van den Boogaart hebben samen twee dingen gemeen: ze maken muziek in de Udense DOB-band en ze horen tot de eerste generatie Pul-gangers. Zondag 21 mei houden ze een reünie. De opbrengst van de dag is voor een goed doel in Zuid-India.


,,Het was de tijd van lang haar en baarden. Van protest van de jeugd tegen de gevestigde orde. Van vrijdagmiddag tot zondag 's avonds waren we in de Pul," zegt Van der Linden. ,,We willen die sfeer nog eens terug laten komen."

De DOB-band is bekend bij Udens volk en treedt meestal op in kleine zaaltjes. Daar hangt altijd een 'reüniesfeertje' want vaak komen er oude vrienden en bekenden uit de jaren zestig en zeventig op af. Van den Boogaart: ,,Dat bracht ons op het idee om dan ook zelf maar eens een echte reünie te houden voor de 'Pullers' van het begin in 1968 tot ongeveer 1975." 

Eten en buurten
Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Er is uiteraard veel muziek en er zijn oude foto's te zien. Via de Facebookpagina Terug naar de Pul worden mensen opgeroepen meer foto's van toen te sturen. Verder is er wat te eten en vooral veel te buurten.

Kaarten kosten 5,50 euro in de voorverkoop in De Pul en via livepul.com. Aan de kassa kost het 7,50 euro. Van den Boogaart: ,,De Pul werkt net als de muzikanten belangeloos mee. De hele opbrengst gaat naar Colourful Children. Voor een huis en school voor kinderen met een beperking in Zuid-India worden er materialen van gekocht voor fysiotherapie."

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.