Eerste stenen van Rode School Uden vallen

UDEN - Alle protest, verzet en heimwee ten spijt is het nu dan toch echt zo ver: de Rode School in Uden gaat plat. In elk geval het eerste deel. Deze week is bouwbedrijf Binx Smartility uit Groenlo begonnen met de sloop van wat ooit cluster 3 was.  

Eerder al was een deel van het schoolgebouw losgekoppeld wat betreft gas, water en elektriciteit. Tot aan carnaval gaat de sloop van het eerste gedeelte door. Dan moet er zo veel ruimte zijn dat met het grondwerk en de fundering van de nieuwbouw begonnen kan worden. Die nieuwe school komt tegen het bestaande Studiehuis te staan en wordt verbonden door een groot atrium. 

Open dag 

De open dag van het Udens College is zaterdag 20 januari in zijn geheel in het Studiehuis. De Rode School is dan vanwege de veiligheid voor alle publiek afgesloten. De aannemer werkt zaterdag ook gewoon door. Die dag wordt de bestaande brug tussen beide gebouwen verwijderd en komt op die plek een noodvluchtweg. Het bestuur van het Udens college adviseert bezoekers om zaterdag op de fiets te komen vanwege  de verwachte parkeeroverlast.

Volledig scherm
De sloop van de Rode School van het Udens College is deze week begonnen. © Van Assendelft
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement