Volledig scherm
De Udense Sint-Petruskerk

Enquête over toekomst en behoud monumentale Sint-Petruskerk in Uden

UDEN - De klankbordgroep van de Sint-Petruskerk in Uden roept de hulp in van de inwoners van Uden om mede aan te geven hoe het monumentale kerkgebouw in de toekomst kan worden behouden. In een enquête kunnen alle inwoners van Uden hun mening geven en suggesties doen. 

De enquête is vanaf 17 februari in te vullen via de site www.tinyurl.com/petrusKBG. De enquête kan ook op papier worden ingevuld, de formulieren liggen vanaf die dag in de Udense kerk en het parochiecentrum en kunnen daar ook weer worden ingeleverd.

Weber

De markante kerk van Uden is tot in de verre omtrek bekend. Het ontwerp is van architect Weber, de bouw dateert van het einde van de negentiende eeuw. Toch komen er problemen af op de huidige eigenaar van de kerk, de Petrusparochie in Uden. Het onderhoud van het rijksmonument kost zoveel dat het niet meer alleen door parochianen is op te brengen. Die kosten lopen ieder jaar op. 

De klankbordgroep in Uden vindt het kerkgebouw een monument dat het verdient om beschermd te worden door de gehele gemeenschap en wil weten of de Udenaar dezelfde mening heeft. De enquête is daarvoor bedoeld. De klankbordgroep wil met de enquête zowel parochianen als niet-parochianen bereiken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement