Volledig scherm
© Thinkstock

'Er moet iets gebeuren voor motorcrossers Mac Bedaf Uden'

UDEN - Als Uden zich een sportstad noemt, moet er  iets gedaan worden voor de motorcrossers van Mac Bedaf. Dat stelt de fractie Gewoon Uden die hoopt op politieke steun van de andere partijen. 

Fractievoorzitter Ruud Geerders van Gewoon Uden noemt het te gek voor woorden dat Mac Bedaf ten onder dreigt te gaan. De leden van de motorcrossclub kunnen nergens meer terecht omdat Uden een einde heeft gemaakt aan het crossterrein aan de Scheiweg in Volkel. Crossen daar zou overlast voor de omgeving veroorzaken en gevaarlijk zijn vanwege de naburige vliegbasis, aldus het college van burgemeester en wethouders. 

Regionaal circuit 

,,Dat slaat echt nergens op'', zegt Geerders. ,,Die club is op verzoek van de gemeente al zeker zes keer verhuisd en dan worden ze zo behandeld. Dat kan niet, er moet iets gebeuren." Lange tijd zag het er naar uit dat de club kon uitwijken naar een nieuw, regionaal crossterrein aan de Middenpeelweg maar dat project is een zachte dood gestorven omdat vier gemeenten - waaronder Uden - en de provincie er niet de vereiste miljoenen in wilden steken.  

Op  verzoek van Gewoon Uden staat het onderwerp donderdag op de agenda van de commissie ruimte, economie en financiën. Maar ook dat had heel wat voeten in de aarde. ,,Bijna zeven weken geleden hebben we bij de gemeente om informatie gevraagd voor een historische onderbouwing", zegt Geerders. ,,Al die tijd kwam er niks, tot vorige week toen we ineens een stick met zeker duizend items kregen. Daar is amper doorheen te komen."

Sportstad 

Geerders heeft het idee dat met name burgemeester Hellegers dwarsligger is als het gaat over Mac Bedaf. Op basis van standpunten en geluiden uit het verleden, denkt hij zeker de fracties VVD-Leefbaar Uden, het CDA en UdenPlus mee te krijgen. 'Waar andere verenigingen worden geholpen met hun accommodaties, met soms veel geld, heeft Mac Bedaf altijd voor zichzelf gezorgd', stelt Gewoon Uden. Dat zou 'Uden Sportstad' zich moeten aantrekken, aldus de partij. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.