Volledig scherm
© Thinkstock

Evenementen in omgeving Uden en Veghel wapenen zich tegen warmte

UDEN/VEGHEL - Met 30 graden en een brandende zon aan de hemel wordt het komend weekeinde voor iedereen warm. Zeker als je met dat weer urenlang op een solex gaat zitten, ingepakt in dikke kleding en met een zware helm op je hoofd. Toch is dat de realiteit voor de dik 400 deelnemers aan de Solexrace die zaterdag in Heeswijk-Dinther start.

Gelukkig voor hen is de organisatie goed voorbereid. Zo worden er op en rondom het feestterrein aan de Heibloemsedijk extra waterpunten en douches geplaatst. Net als gigantische ventilatoren die passerende racers van frisse lucht moeten voorzien. Alle deelnemers hebben bovendien een mail gehad van de organisatie, met het verzoek voor extra verkoelende washandjes te zorgen.

Dertien drinkstops
De organisatie van de solexrace vormt geen uitzondering. Overal wordt rekening gehouden met de verwachte hitte. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert iedereen om zo veel mogelijk in de schaduw te blijven, voldoende te drinken en lichamelijke inspanning te vermijden. Toch stappen zeker 100 deelnemers aan de eerste editie van Maashorst Op Díe Fiets zondagochtend op de tweewieler voor een tocht door het natuurgebied. „We komen gelukkig langs dertien stops waar gedronken kan worden”, weet organisator Thea van Leeuwen.

Oss, Uden e.o.