Volledig scherm
© Ellen van Doorn

Ex-vriend die Udense met duizenden sms'jes en telefoontjes bestookte moet 4 maanden cel in

DEN BOSCH/UDEN - Een 30-jarige inwoner van Doetinchem verdwijnt vier maanden achter de tralies na jarenlange belaging van zijn ex-vriendin uit Uden. De vrouw werd sinds het afbreken van de relatie door de man bestookt met duizenden telefoontjes, sms'jes en mails. 

In september vorig jaar legde de kantonrechter de Doetinchemmer al een contactverbod op. Voor elke keer dat hij zijn ex benaderde moest hij 500 euro boete betalen, met een maximum van 15.000 euro totaal. In het weekeinde na de uitspraak zat de man al aan de maximale boete.

De aanhoudende stalking was bedoeld om het leven van zijn ex-vriendin kapot te maken, gaf de man toe aan de politie die hem verhoorde. Op rechtszittingen liet de Achterhoeker steeds verstek gaan. De rechtbank Oost-Brabant besloot daarop twee weken geleden de zaak zonder de verdachte te behandelen. 

Tijdens de zitting eiste de officier van justitie een halfjaar gevangenisstraf plus een gebieds- en contactverbod. De rechtbank legde woensdag vier maanden cel op, maar volgde de rest van de eis. De man hangt vanaf heden vijf dagen detentie boven het hoofd voor iedere keer dat hij contact zoekt met zijn 29-jarige ex. Hij moet de vrouw ook 1125 euro schadevergoeding betalen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.