Volledig scherm
Uden wil via een excursie laten zien wat het effect is van de veelbesproken bosomvorming in de Peelse bossen. © Van Assendelft

Excursie naar Peelse bossen om effect bosomvorming uit te leggen

ODILIAPEEL - De gemeente Uden houdt medio april een excursie in de Peelse bossen om het effect van de recente bosomvorming te laten zien. In Odiliapeel was grote boosheid over de rigoureuze manier waarop de bossen zijn uitgedund. Volgens de gemeente komt het allemaal goed. 

Mede namens de verontruste bevolking van Odiliapeel had CDA'er Franko van Lankvelt vragen gesteld over de in zijn ogen veel te forse uitdunning van de Peelse bossen. Uit het antwoord van burgemeester en wethouders blijkt dat volgens de gemeente de soep niet zo heet is als ie opgediend lijkt.    

Diepe rijsporen 

Vanwege het natte weer in november en december zorgden de machines voor diepe rijsporen in de modderige zandpaden, schrijft het college. Die schade wordt hersteld als het weer dat toelaat, aldus de gemeente. Verder legt het college uit dat op de ontstane open plekken in het bos nieuw loofhout wordt geplant. Het gaat om onder andere bomen als linde en esdoorn en struiken als hondsroos en hazelaar die samen voor een betere biodiversiteit moeten zorgen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement