Volledig scherm
Wethouder Ben Tuithof © Jeroen Appels/Van Assendelft

Excuses van wethouder aan inwoners Odiliapeel

ODILIAPEEL - De Udense wethouder Ben Tuithof heeft deze maandagmiddag in een telefoongesprek met de dorpsraadvoorzitter van Odiliapeel zijn excuses aangeboden voor de handelswijze van enkele van zijn ambtenaren.

Die veegden vorige week een door dorpsbewoners in het kader van burgerparticipatie opgesteld plan voor een plein bij de toekomstige multifunctionele accommodatie van tafel, omdat er vier bomen zouden moeten worden omgehakt. Het Odiliapeelse gemeenteraadslid John Timmers diende daarop in de gemeenteraad een motie in die door een ruime meerderheid werd gesteund. "Het door de ambtenaren gemaakte plan is van tafel en het door ons gemaakte plan ligt er weer op", zei dorpsraadvoorzitter Theo Vullers namens de wethouder maandagavond tijdens een drukbezochte dorpsraadvergadering.

  1. De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    De Wereldwinkel gaat definitief weg uit Uden: 'We zullen de zaak missen'

    UDEN Ze serveren een bakje koffie, de mensen achter de Wereldwinkel in Uden. Koffie van Max Havelaar, vanzelfsprekend. Het eerste product waar de Wereldwinkel  in Uden, die binnenkort noodgedwongen gaat sluiten, vijfentwintig jaar geleden mee de boer opging. ,,We zijn begonnen als een standje op de markt en later bij Albert Heijn", herinnert oud-coördinator Els Thijssen zich, nog altijd verkoopmedewerkster. ,,We zijn uitgegroeid tot een hele mooie cadeauwinkel met een verhaal erbij." Maar de zaak is thans niet meer rendabel.

Oss, Uden e.o.