Volledig scherm
© Joris van Boven

F-35 levert vliegbasis Volkel nog weinig op

VOLKEL - Met de komst van de F-35 gloorden ook voor ondernemers rondom de vliegbasis Volkel unieke kansen en gouden bergen. Dachten velen. Tot dusver blijkt daar nog weinig van.

Nederland schaft voor miljarden euro’s 37 van deze F-35's aan, ook wel bekend als JSF, en rekent in ruil op economische wederdiensten.Ook in Uden werd hardop gehoopt dat bedrijven rondom de vliegbasis Volkel vanaf 2021 een graantje uit die volle ruif zouden kunnen meepikken. Misschien wel tegen beter weten in want vanaf het begin is duidelijk gemaakt dat het onderhoud van de vliegtuigmotoren in West-Brabant, op vliegbasis Woensdrecht, blijft gebeuren. Eind vorige maand is dat officieel bevestigd. Wat er voor Volkel en omstreken overblijft is zeer ongewis.

Niet veel vertrouwen
De Udense politiek heeft er ook niet veel vertrouwen meer in. Vorige maand gaf het college van B en W zelf onomwonden aan dat ‘er tot nog toe geen concrete plannen of aanknopingspunten naar voren zijn gekomen wat betreft de economische aspecten van de komst van de F-35 naar de vliegbasis Volkel’. Desondanks houdt Uden 40.000 Uden achter de hand om de mogelijkheden voor lokale ondernemers te onderzoeken.