Volledig scherm
De club die het ledenbestand de afgelopen 12 jaar bijna zag vertienvoudigen richting de 500 leden hoopt snel op duidelijkheid over oplossingen voor de problemen op het sportterrein. © Kay den Teuling

FC De Rakt overhandigt 448 handtekeningen aan wethouder Tuithof Uden

UDEN – Ron Albers, voorzitter van het jeugdbestuur van FC De Rakt overhandigde zaterdagochtend een petitie met 448 handtekeningen aan wethouder Tuithof. De club wil duidelijkheid over de toekomst van Park Moleneind.

Al jaren is FC De Rakt met de gemeente in gesprek over de accommodatie. De petitie werd een jaar geleden door een tweetal ouders opgesteld om de problemen op het park aan te kaarten. Volgens de ouders zijn er te weinig velden, is er onvoldoende parkeergelegenheid voor fiets en auto, ontstaan onveilige situaties door gaten in het veld en zijn de velden slecht bereikbaar voor hulpdiensten.

Wethouder Tuithof geeft aan rond mei 2016 meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Moleneind. “Iedereen in de gemeenteraad is het ermee eens dat er snel iets moet veranderen”, vertelt de wethouder in de kantine van de club aan de Aalstweg. Deze zaterdag spelen 10 jeugdelftallen op de 4 velden. Maar in april is dat er weer eentje minder, omdat dan honkbalclub Red Sox begint aan het seizoen.

Oss, Uden e.o.