Volledig scherm
FC de Rakt Uden heeft zelf noodverlichting geregeld zodat er toch op het nieuwe kunstgrasveld gespeeld kan worden. © Van Assendelft

FC de Rakt tart gemeente Uden met noodverlichting bij kunstgrasveld

UDEN - Het mag van de gemeente niet maar sinds een week brandt er toch noodverlichting rond het splinternieuwe kunstgrasveld van FC de Rakt. ,,We moeten wel", zegt de Udense voorzitter Jan van den Elzen schuldbewust. 

Omdat de gemeente Uden vergeten is om de veldverlichting te regelen, zou FC de Rakt het nieuwe kunstgrasveld komende wintermaanden niet kunnen gebruiken. ,,Dat kan natuurlijk niet", zegt Van den Elzen. ,,We hebben dat veld  kei- en keihard nodig. Daarom hebben we zelf deze noodverlichting geregeld. Ideaal is het niet maar we kunnen vooruit." 

Bewust ongehoorzaam 

Heeft De Rakt de gemeente ingelicht? ,,Nee, natuurlijk niet", zegt Van den Elzen. ,,We zijn burgerlijk ongehoorzaam, bewust. Maar hé, het is niet voor mijn eigen aardbeienbedrijf maar voor de gemeenschap." Van den Elzen wacht geduldig af of de gemeente optreedt. ,,Ze weten verrekte goed dat we in de problemen zitten", zegt hij. ,,En wat als een boa het licht uitdoet? Dan steken wij de stekker er weer in."

Uden laat desgevraagd via de mail weten: ,,Als de gemeente constateert dat FC de Rakt in overtreding is, dan kan een handhavingstraject gestart worden." Naar verluidt krijgt De Rakt een paar maanden de tijd om de noodverlichting op te ruimen.  

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.