Volledig scherm
Deze Looweg en fietspad verdwijnen als op deze plek het foodcourt Uden verrijst. Het Fietsforum Uden vindt dat een slecht plan. © Hans van Albeek

Fiets Forum Uden: fietspad Looweg moet blijven

UDEN - Het fietspad naast de Looweg op Uden-Noord mag niet verdwijnen als daar het foodcourt komt te liggen. Dat stelt het platform Fiets Forum Uden in een reactie op het voornemen van de gemeente om in de loop van 2017 op die plek de vestiging van drie fastfoodrestaurants (McDonald's, KFC en Subway) met een onbemand tankstation mogelijk te maken.

Midden over het beoogde terrein loopt nu nog de Looweg met een fietspad ernaast. Die weg wordt in de plannen van de gemeente om het terrein heen gelegd. Zeer tegen de zin van het Fiets Forum Uden (FFU) want 'verwijderen van fietspaden is een slechte zaak als je een fietsvriendelijke gemeente wil zijn en het fietsgebruik wil stimuleren'. Volgens het FFU is een fietspad langs de nieuw aan te leggen weg de beste optie voor alle fietsers die in het westelijk deel van Uden moeten zijn (Loo, Bedaf, Moleneind en naar Vorstenbosch).

Oss, Uden e.o.