Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Filmhuis De Pul in Uden blijft volk trekken

UDEN - Filmhuis De Pul in Uden bestaat veertig jaar. Het is een kleintje als je het vergelijkt met de filmhuizen in bijvoorbeeld Nijmegen of Eindhoven. En toch houdt het al veertig jaar stand met een vaste groep trouwe bezoekers.

Het team vrijwilligers van het Filmhuis wordt gefaciliteerd door stichting Compass. Directeur Larissa van Dommelen: „Het is geweldig hoe dit team al die jaren al zelfstandig draait. Het bedruipt zichzelf. Wekelijks komt er een man of zestig. Het heeft cultuur toegevoegd aan de soosgedachte van vroeger en biedt tegenwoordig ook een podium aan jonge filmmakers.”

Filmhuis De Pul doet meer dan films vertonen. Elk jaar is er in de feestelijke maand december bijvoorbeeld een Movie-Dinner. Na drie openluchtvertoningen afgelopen zomer op drie prominente plekken in Uden sluit Flimhuis De Pul het jubileum komend weekend af met een filmfestival. Ook is er een expositie van filmposters in de foyer en zondag tussen de films door treden twee jonge singer/songwriters uit Londen op.

Lees een verhaal over het Filmhuis Uden in het Brabants Dagblad, editie Uden/Veghel, van vrijdag 7 oktober.

Oss, Uden e.o.