Volledig scherm

Fitland groeit alsmaar groter (+interactieve kaart)

UDEN/OSS - De naam Fitland duikt overal in de regio op. Waar mensen sporten, waar ze zorg nodig hebben of waar ze ontspannen. In de afgelopen twee maanden nam Fitland uit Mill Zorghotel Veghel over, tekende het voor de exploitatie van herstelhotel Udens Duyn en nam het negentien fitnesscentra over van Achmea, onder welke die in Oss.

Fitland is al gevestigd met sportscholen in Uden, Veghel, Oss, Schijndel (inclusief zwembad) en Den Bosch. En met hotel en opleidingscentrum De Vrije Teugel in Uden. Waar een ander het voor gezien houdt, ziet directeur Maarten van Kempen een kans. Hij lijkt zijn tentakels overal te verspreiden en hoeft daar niet eens veel moeite voor te doen. „Ik krijg zo veel aangeboden, ik kan nog maar drie procent invullen van alle verzoeken die ik op mijn bordje krijg”, zegt Van Kempen.

Naast de 22 eigen sportcentra, de 19 Achmea-vestigingen, de klinieken ViaSana en SanaVisie en de zes zogenoemde XL-locaties wil Van Kempen voor eind volgend jaar nog zeker drie XL-vestigingen erbij hebben. Dit zijn vestigingen met een wellness, hotel, restaurant en extra activiteiten. Hij heeft al plannen voor uitbreidingen in Broek op Langedijk bij Alkmaar en Roosendaal en een XL in Emmen.

In het Brabants Dagblad van donderdag 17 juli een portret van een snel gegroeide organisatie.

Op de interactieve kaart hieronder een overzicht van de bestaande vestigingen. Beweeg de muis over de kaart voor extra informatie. Bij de letter 'i' op de kaart staat een legenda.

Oss, Uden e.o.