Vier van de negen partijen - hier tijdens het debat in De Pul - in Uden zijn er samen bijna uit: Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier van de negen partijen - hier tijdens het debat in De Pul - in Uden zijn er samen bijna uit: Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden. © Van Assendelft

Formatie van nieuwe coalitie Uden op een haar na rond: 'Sprongen gemaakt'

UDEN - De formatie van een nieuwe coalitie in Uden zit in de eindfase. Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden zijn op een haar na rond over hun samenwerking. Dinsdag 10 april valt het besluit.

De vier partijen praten nu ruim twee weken met elkaar onder leiding van de formateurs Remco Koenen en Geert Donkers. ,,We hebben grote sprongen voorwaarts gemaakt", zegt Koenen over het overleg van afgelopen weekeinde en de dagen daarvoor. Maandagavond kwamen de fracties opnieuw bijeen, dinsdag is de voorlopig laatste en cruciale bijeenkomst . ,,Dan gaan we door tot we een een uitkomst hebben, ja of nee."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.