Volledig scherm
Frans van den Berg © Maarten van de Rakt

Frans van den Berg uit Uden blaast straks als wethouder zijn partijtje mee

UDEN - Hij blaast zijn partijtje mee in de DOB Band en noemt zichzelf een echte Udenaar met echte in hoofdletters. Zo omschrijft Frans van den Berg (66) zich grofweg, de beoogde opvolger van wethouder Ben Tuithof voor politieke partij Gewoon Uden.

Per 6 oktober neemt belastingadviseur Van den Berg het stokje over van Tuithof die het wethouderschap niet langer kon combineren met het runnen van zijn jonge succesvolle bedrijf. Het 'stokje' behelst Openbare Werken, Sport, en Beheer, toezicht en handhaving openbare ruimte. De klus duurt anderhalf jaar.

Vanaf de oprichting van politieke partij Gewoon Uden is Van den Berg lid dan wel secretaris en penningmeester. Vanaf 2006 zat hij in de commissie algemene zaken als burgerraadslid. Hij is nog werkzaam als zelfstandig belastingadviseur.
Van den Berg formuleert zijn taakstelling aldus: „De ingeslagen weg van wethouder Ben Tuithof voortzetten, op de Gewoon Udense manier.”

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.