Volledig scherm
De gemeente Uden had grond aan de Corridor op het oog voor een azc. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Geen azc aan de Corridor; Uden moet op zoek naar nieuwe locatie

UDEN - De gemeente Uden heeft haar hand overspeeld door te melden dat er een azc aan de Corridor komt, nog vóórdat er een fiat van de grondeigenaren was. Die twee, de familie Nooijen en de familie Van de Ven hebben besloten de grond niet te verhuren voor een azc.

Dinsdag vallen bij de gemeente twee aangetekende brieven in de bus waarin de grondeigenaren dat aan het college laten weten. De gemeente zal op zoek moeten naar een andere locatie. Desgevraagd laat de gemeente weten dat de locatie Corridor inderdaad van de baan is.

Spelletje gespeeld
Volgens beide families is een spelletje gespeeld door de gemeente Uden en de werkgroep die de verschillende locaties onderzocht. Ze stellen tegen elkaar uitgespeeld te zijn. Daarnaast voelen ze zich bedreigd. De families kregen de afgelopen dagen heel wat over zich heen, tot een anonieme brief van ‘de inwoners van Mariaheide’ aan toe. In de brief, die als aanhef heeft ‘Aan de verraders van dit pand’, geven de schrijvers aan ‘er alles aan te zullen doen dit democratisch tegen te houden'. Ook is in Mariaheide een werkgroep Zeg Nee Tegen het Azc opgericht.

De familie Nooijen heeft maandag bij een aantal direct aanwonenden in Mariaheide een brief in de bus gedaan. Ze geven daarin aan dat ze nog geen enkele toezegging hebben gedaan. ,,We hebben ons laten meeslepen en zijn in feite tegen elkaar opgezet.'

Burgemeester Henk Hellegers van de gemeente Uden laat weten het jammer te vinden 'dat het proces deze wending heeft genomen.' Een informatie-avond voor omwonenden gaat woensdagavond niet door. De gemeente geeft aan zich te gaan beraden op de ontstane situatie

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.