Gelijk lange rijen bij publiekstrekkers op kermis Uden

VIDEOUDEN - De openingsdag van de Megakermis in Uden werd vrijdag meteen druk bezocht. Lange rijen stonden er voor publiekstrekkers Deamonium en de Booster Maxxx. Ook de attracties voor de allerkleinsten hadden volop belangstelling.

,,Een gezellige en gemoedelijke kermis, waar Tilburg niet aan kan tippen." Die pluim van exploitant Johhny van Dam kan Uden meteen op haar hoed steken. De eigenaar van de fraaie nostalgische draaimolen uit 1890 is vol lof over de tiendaagse kermis van Uden. ,,Met aantrekkelijke pacht- en ritprijzen is het zowel voor de exploitanten als de bezoekers leuk. Bovendien zijn de mensen hier veel gezelliger."

Het publiek genoot van de tientallen attracties op de drie kermispleinen. De geur van poffertjes, oliebollen, churros, vis en bratwurst maakten velen hongerig en dankzij het mooie weer was het tot laat druk op de terrassen. Ook de bekende clown Milko, directeur van het Kleinste Circus van Nederland trok vele nieuwsgierigen zijn vlooiencircus in. Voor twee euro praatte de voormalig directeur van circus Herman Renz een show van twaalf minuten aan elkaar, waarbij vijf vlooien uit verschillende werelddelen hun kunsten lieten zien.

Weerpraatje

Burgemeester Henk Hellegers gaf vrijdagmiddag bij de Turbo Polyp op de Markt het officiële startsein voor de tien dagen van volksvertier in Uden. Later die middag was ook SBS-weerman Piet Paulusma nog op het kermisterrein om zijn weerpraatje te verkondigen. Hij voorspelde mooie kermisdagen.

Volledig scherm
Deamonium is het grootste spookhuis van de wereld en staat nu tien dagen in Uden. © Philip van den Brand
Volledig scherm
Drukte op de openingsavond van de Megakermis in Uden. © Philip van den Brand