Volledig scherm
© Maarten van den Hurk

Geluidstest F-35 in Volkel: 'Dat viel toch reuze mee dat geluid' (video)

VOLKEL/LEEUWARDEN - De F-35, ook wel bekend als JSF, is donderdag naar Volkel gekomen om daar de beloofde belevingsvlucht te maken die omwonenden een idee moet geven hoeveel geluid het toestel maakt en wat het verschil met een F-16 is. Het militaire vliegtuig maakte woensdagmiddag ook al een trainingsvlucht boven Leeuwarden.

De F-35 kwam na 14.00 uur aan. Samen met een F-16 voerde hij een standaardoefenprogramma uit dat 1,5 uur duurde. Na 17.00 uur staat nog een tweede sessie gepland.

In de regio Volkel doen ruim 250 mensen mee aan een enquête die duidelijk moet maken hoe de herrie van de opvolger van de F-16 beleefd wordt. Eén spotter gaf bij het overvliegen van de F-35 al aan: 'Dat viel toch reuze mee dat geluid'.

Beluister hier de voorbijvliegende F35 en luister hier ter vergelijking ook naar de F16.

Rondom de vliegbasis zijn extra verkeersmaatregelen getroffen om de verwachte stroom kijkers en vliegtuigspotters in goede banen te leiden.

Het Brabants Dagblad volgde donderdag de belevingsvlucht. Enkele verslaggevers van het Brabants Dagblad deden live-verslag. Lees hieronder de tweets.

Kijk en luister naar de voorbijvliegende F-35:

Bekijk ook de vliegtuigspotters:

Tweets over @FROM:@bdhansvalebeek OR FROM:@paulavanhout OR FROM:@maartenvdhurk AND #F35 AND #BD -RT

OLKEL/LEEUWARDEN - De F-35, ook wel bekend als JSF, is donderdag naar Volkel gekomen om daar de beloofde belevingsvlucht te maken die omwonenden een idee moet geven hoeveel geluid het toestel maakt en wat het verschil met een F-16 is. Het militaire vliegtuig maakte woensdagmiddag ook al een trainingsvlucht boven Leeuwarden.

Oss, Uden e.o.