Volledig scherm
Deze speelbult naast de Plus supermarkt op Uden-Zuid blijft gewoon liggen. Uden houdt vast aan het plan om in het Sesterpark zestig huizen te bouwen. © FR076 Van Assendelft Fotografie

'Gemeente moet vasthouden aan bouw in Sesterpark Uden-Zuid'

UDEN - De gemeente Uden moet de 'rug recht houden' en gewoon volgens afspraak de geplande nieuwbouw in het Sesterpark op Uden-Zuid uitvoeren. Dat zei wethouder René Peerenboom donderdagavond in reactie op alle commotie in de wijk en de politiek die daar vragen over stelt.

Gewoon Uden greep de 'onrust op Uden-Zuid' aan om te pleiten voor het behoud van het park. De gemeente Uden wil daar zestig huizen bouwen. Ruud Geerders wilde weten wat het kost als de huizen niet gebouwd worden.

Schadeclaim 

Veel geld, rekende Peerenboom voor. ,,Het niet verkopen van de bouwgrond scheelt Uden 2,7 miljoen euro", zei hij. Bovendien hangt er een schadeclaim in de lucht als Uden afziet van de reeds gemaakt afspraken met bouwbedrijf BPD. Peerenboom herhaalde dat Uden gewoon de afspraken uitvoert die jaren geleden al zijn gemaakt. 

De wethouder wil niet toegeven aan de druk van het actiecomité dat al 500 steunbetuigingen heeft gekregen voor het behoud van het Sesterpark. ,,De gemeente heeft zich aan alle afspraken gehouden. Het zou mij verbazen als de raad, twee weken voor de verkiezingen, nu ineens een ander standpunt inneemt", zei Peerenboom. ,,Als u nu toegeeft, komt elke vier jaar dit soort plannen bij u terug. We moeten de rug rechthouden en dit uitvoeren."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.