Volledig scherm
Directeur-bestuurder Jan van Vucht tijdens de bewuste ledenvergadering in Veghel waar het handgemeen ontstond tussen Robert Nahon en leden van de bewonersraad van Area. © Hans van Alebeek

Germenzeel doet aangifte tegen Area wegens 'geweldsdelict' tijdens tumultueuze ledenvergadering

UDEN - Het Udense bewonersinitiatief Energie.Germenzeel heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de voorzitter en een bestuurslid van de bewonersraad Area. De club spreekt van een 'geweldsdelict' tijdens de ledenvergadering vorige week toen woordvoerder Robert Nahon het spreken onmogelijk werd gemaakt. 

Het incident gebeurde op 22 mei tijdens de tumultueus verlopen ledenvergadering op de Noordkade in Veghel waar woningcorporatie Area tekst en uitleg gaf over de geplande huurverhoging. De bewoners van Germenzeel zijn daar fel op tegen. Toen woordvoerder Robert Nahon dat toelichtte, werd hem na enige tijd het spreken onmogelijk gemaakt door leden van de bewonersraad. Dat zorgde voor wat duw- en trekwerk op het podium. 

Graaicultuur 

Robert Nahon spreekt van een geweldsdelict. ,,Ik heb bewust de tijd genomen om over deze aangifte na te denken. Andere mensen hebben mij overtuigd om het te doen want dit kan niet", zegt hij. ,,Ik heb die avond onderbouwd uitgelegd waarom wij tegen die huurverhoging zijn. Dan kan het niet zo zijn dat mensen dat fysiek proberen te voorkomen onder het mom 'flikker maar op'." 

Komende maandag praten de bewoners van Germenzeel over vervolgstappen richting woningcorporatie Area. In plaats van de geplande huurverhoging eisen zij een huurverlaging tot wel 500 euro. Directeur-bestuurder Jan van Vucht liet tijdens de bewuste bewonersavond in Veghel overigens merken dat hij niet gediend is van Nahon's verwijt dat er bij Area  sprake is van een 'graaicultuur'. ,,Dat verdienen wij niet als je ziet wat we allemaal voor de huurders, ook jullie, doen", zei Van Vucht. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement