Volledig scherm
© Ido de Haan

Geslaagd OERweekend in de Maashorst, ondanks de regen

UDEN/SCHAIJK - De organisatie van het eerst Maashorst OERweekend kijkt tevreden terug op een weekend dat bol stond van de activiteiten. Zaterdag was het wel een stuk rustiger dan zondag en daarbij was de regen de grote boosdoener.

Ondanks de regen kan het eerste OERweekend geslaagd genoemd worden, stelt Ido de Haan van IVN, een van de organisatoren. ,,Zaterdag was het rustig, maar zondag zagen we op veel plekken een gezellige drukte. Voor zo'n eerste oerweekend zijn we heel tevreden. Het was prachtig om te zien hoe de verschillende ondernemers in de Maashorst enthousiast hun eigen invulling gaven aan het thema OER. Er gaan meer Maashorst-oerweekenden komen, dat is wel zeker." 

Volgende keer zullen de activiteiten dan misschien wel wat meer gecentreerd worden, stelt De Haan. ,,We merkten nu met name op zaterdag dat het dan bij sommige activiteiten wel heel stil is de hele dag." Ook zal nog nagedacht worden of het OERweekend volgend jaar ook weer zo laat in het seizoen plaatsvindt. De Haan: ,,De kans op een weekend met veel regen is in deze tijd van het jaar natuurlijk erg groot. Nu kon het met de planning niet anders, omdat onlangs pas de lancering van Maashorst als oergebied was, maar volgend jaar speelt dat natuurlijk niet." 

Volledig scherm
Oerweekend Maashorst fotograferen © Hans Koster
Volledig scherm
Oerweekend Maashorst wol © Ido de Haan
Volledig scherm
oerweekend maashorst boomklimmen © Ido de Haan
Volledig scherm
oerweekend © Ido de Haan
Volledig scherm
Oerkoken © Lieke Mulder