Volledig scherm
© ANP

Gesprekken over nieuwe coalitie Uden gaan zaterdag echt van start

UDEN - De onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in Uden gaan nu echt van start. Paaszaterdag om 9.00 uur hebben de vier partijen die samen een verbond willen sluiten - Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden - het eerste echt inhoudelijke overleg. 

Dinsdagavond hebben de vier partijen elkaar al gesproken. Volgens informateur Remco Koenen is daar door alle vier 'een committent uitgesproken om voor deze coalitie te gaan'. Voor komende twee weken is een aantal dagen en avonden gereserveerd waarop de vier partijen onder leiding van de informateurs Remco Koenen en Geert Donkers de diverse partijprogramma's naast elkaar leggen en in elkaar proberen te schuiven. ,,Er is een hele berg werk te verzetten", aldus Koenen. 

Niet netjes 

Voorman Tinie Kardol van UdenPlus liet deze week weten dat hij het niet bepaald netjes vond dat hij via de media moest vernemen dat zijn partij buiten de coalitieonderhandelingen wordt gehouden. Koenen in reactie daarop: ,,We hadden als informateurs eerder al besloten dat we iedereen, van politieke partijen tot de media, op hetzelfde moment via een mailtje zouden informeren. Dat is gebeurd."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.