Volledig scherm
PREMIUM
In de werkplaats worden oude meubeltjes opgeknapt en daarna in het winkeltje weer te koop aangeboden. © Van Assendelft

Gewoon Goed: Udense huiskamer en springplank naar werk

UDEN - Een gewoon huis voor een bijzondere doelgroep. Zo kun je participatiecentrum Gewoon Goed in Uden wel omschrijven. Mensen die nu nog vaak tussen wal en schip vallen krijgen hier alle kans.  

Het zijn vaak mannen en vrouwen met een kras op hun ziel of stempel van de maatschappij. Bij de gemeente of het UWV zijn ze in de bakken blijven hangen vanwege hun psychiatrisch verleden, een verslaving, financiële problemen of de verkeerde vrienden of familie. In ambtenarenjargon zijn het 'mensen met een afstand tot de samenleving of de arbeidsmarkt'. Voor die lastige en niet zo aaibare doelgroep is er sinds kort Gewoon Goed, een Udens inloophuis  waar iedereen welkom is volgens het motto 'je komt iets halen, je komt iets brengen'. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.