Volledig scherm
Ruud Geerders is blij met zijn schaal vol Nederlandse vlaggetjes (met kaas). © Hans van Alebeek

Gewoon Uden wil vlag maar krijgt er blokjes kaas bij

UDEN - Een vrolijke boel donderdagavond in de raadszaal van het Udens gemeentehuis. De fractie Gewoon Uden deed een serieuze poging om - net als in de Tweede Kamer- in de Udense raadszaal de Nederlandse vlag neer te zetten. 

Op het CDA na voelt de rest daar niks voor. Maar Gewoon Uden kreeg als troost wel heel veel kleine vlaggetjes, mét kaas, van de fractie Jong Uden.

Legovlaggetje 

Gewoon Uden zou naast de nationale driekleur het liefst ook de Brabantse en Udense vlag in de raadszaal neerzetten. ,,Maar in elk geval de Nederlandse vlag want dat is een belangrijk symbool voor onze natie", zei Richard Bosveld namens zijn partij. Met een vrolijk, bijna tonpraatachtig betoog maakte Karin Francken (Jong Uden) daar snel korte metten mee.

,,Hoe hangt de vlag erbij", vroeg ze zich hardop af. ,,Moet Uden net als in de Tweede kamer zo'n Legovlaggetje, zo'n lullig 'kaasprikkertje' neerzetten. En dan? Ook nog het Wilhelmus en 'Brabant' van Guus Meeuwis gaan zingen? Doe normaal, of liever gezegd, doe gewoon", zei ze tegen haar buurman in de commissie. Als troost had ze wel een cadeautje voor fractievoorzitter Ruud Geerders: een schaal vol blokjes kaas mét heel veel lullige kleine vlaggetjes. En daar was de hele commissie wel enthousiast over. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement