Volledig scherm
© Aida Jaber

Girlpower op Udense Markt

UDEN - Tien halve finalisten van de Karwei Uden DIY-wedstrijd mochten deze zaterdagmiddag op de Markt in Uden laten zien hoe goed ze kunnen klussen. De dames moesten ter plekke een lamp maken met de geleverde materialen.

Een jury vond de ontwerpen van Ellen Aldenhuijsen, Angela Megens en Monique Visser het beste. Zij mogen op zaterdag 22 oktober een grotere opdracht doen bij de vernieuwde Karwei zelf. De winnares mag zich dé klusvrouw van Uden noemen én ze wint een wooncheque van 2.500 euro.

Terwijl Miranda Loeffen geconcentreerd een stekker aan een snoer aan het monteren is, vertelt ze dat ze het leuk vindt om te klussen. Het allerliefst werkt ze met hout. Dus de Do It Yourself (DIY)-opdracht ligt haar wel, want er mag met hout gewerkt worden. ,,Ik heb van tevoren wel kunnen nadenken over de lamp die ik wilde maken. Maar ik wist natuurlijk niet precies wat voor hout er voorhanden zou zijn.”

Aan een andere tafel is Monique Visser druk in de weer met een binnenband van de fiets. ,,Ik heb mezelf in een opwelling opgegeven”, zegt ze en lacht. ,,En toen kreeg ik toch spijt. Ik heb er gewoon slecht van geslapen. Maar nu ik ben lekker bezig en begint het ergens op te lijken. Hoewel ik iets heel anders had bedacht dan ik nu aan het maken ben. Plan B heb ik ter plaatse verzonnen. Echt girlpower.”

In totaal hadden 31 vrouwen zich voor de DIY-wedstrijd opgegeven. De wedstrijd wordt gehouden omdat Karwei in Uden de laatste tijd flink onder handen is genomen. Deze wordt op woensdag 19 oktober feestelijk heropend. Het is volgens een woordvoerder van de keten met 136 bouwmarkten de eerste formulewinkel in Nederland.

Volledig scherm
© Aida Jaber
Volledig scherm
© Aida Jaber

Oss, Uden e.o.