Volledig scherm
© Thinkstock

Glasvezel Brabantse buitengebied toch later

UDEN - Boeren, burgers en andere lui in het Brabantse buitengebied moeten nog wachten op de langverwachte aanleg van glasvezel. Planning is nu 2017.

Optimistisch meldde de Udense wethouder Ben Tuithof woensdagavond dat Uden bij de eerste gemeenten hoort die vanaf deze maand glasvezel in het buitengebied krijgen. Helaas is dat niet waar. Tuithof baseerde zich waarschijnlijk op de achterhaalde informatie van het bedrijf Mabib (Maatschappij voor Breedband in Brabant) dat op de website inderdaad meldt dat de schop deze maand nog de grond in gaat.

„Helaas, dat is iets te optimistisch”, meldt woordvoerder Bart Bakker tot zijn spijt. Volgens de laatste planning is Boxtel als enige dit jaar nog aan de beurt, alle andere Brabantse gemeenten moeten wachten tot voorjaar 2017. Volgens Bakker is de vertraging met name te wijten aan het vele overleg met gemeenten voor de vereiste vergunningen.

Met forse financiële steun van de provincie Brabant wil Mabib in totaal 35.000 Brabantse gezinnen op glasvezel aansluiten. Het gaat om huizen, veelal in het buitengebied, die nu dus nog geen coax- of glasvezelkabel hebben. Ter illustratie; in Uden gaat het om een ‘witte vlek’ met zo’n 250 gezinnen die snakken naar een fatsoenlijke internetverbinding.

Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, editie Oss, Uden en Veghel, van vrijdag 23 september.

Volledig scherm
© Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.