Volledig scherm
© Thinkstock

Grasmaaierdief uit Uden wil stoppen met ‘carrière als boef’

DEN BOSCH - Een 27-jarige man uit Uden heeft maandag 120 dagen onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen voor de diefstal van een zitgrasmaaier. Dat betekent dat de man nog drie weken moet zitten, hij zit sinds de diefstal vast.

De officier van justitie had 160 dagen geëist, plus nog een maand als gevolg van een openstaande proeftijd.

Stap vooruit
De Udenaar gaf voor de politierechter toe dat hij een eind april, op een zaterdagmorgen, een zitgrasmaaier uit een schuurtje aan de Heistraat in Berghem meenam. Hij werd daarbij geholpen door een 29-jarige plaatsgenoot. ,,Ik denk dat dit een stap vooruit is in mijn carrière als boef", waren de opvallende woorden die de verdachte gebruikte. Hij doelde daarmee op zijn bekentenis, waar hij zich eerder in zijn ‘carrière’ vaak op zijn zwijgrecht beriep.

Impulsieve keuzes
De grasmaaierdief heeft een strafblad dat vijftien pagina’s dik is en terugloopt tot de tijd dat hij vijftien was. Hij hield in de rechtszaal een emotioneel betoog. ,,Ik zit met dingen in mijn hoofd en daar heb ik hulp bij nodig. Het moet nu echt afgelopen zijn. Ik weet dat ik iedereen verdriet doe en teleurstel. Geloof me: ik ben echt een goed mens, maar ik maak gewoon verkeerde, impulsieve keuzes.”

Oss, Uden e.o.