Volledig scherm
Ziekenhuis Bernhoven in Uden. © Hans van Alebeek

Griep in ziekenhuis Bernhoven: operaties tot 18 maart afgezegd

UDEN - Vanwege de aanhoudende griepgolf heeft ziekenhuis Bernhoven in Uden  een aantal geplande operaties tot 18 maart afgezegd. Dat is volgens het ziekenhuis de enige manier om de acute zorg te kunnen blijven garanderen. Het gaat volgens woordvoerster Stella van Emmerik van het ziekenhuis om 17 operaties. 

Niet alleen patiënten worden getroffen door de griep, maar ook artsen en verplegend personeel. Tot nu toe werd geprobeerd patiënten door te verwijzen naar andere ziekenhuizen in de regio, maar ook die raken uitgeput. ,,Alles loopt vol", zegt de woordvoerster. 

Nieuwe datum 

Dat heeft ook te maken met het feit dat de doorstroom naar zorginstellingen volloopt. ,,Het blijft maar duren", verzucht de woordvoerster. De verwachting is dat de griepgolf nog twee tot vier weken zal aanhouden. Patiënten van wie de operatie wordt uitgesteld, worden daarvan door het ziekenhuis op de hoogte gesteld. Met hen wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum afgesproken.

De ziekenhuizen overleggen momenteel met de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), en het Netwerk Acute Zorg in Brabant (NAZB) hoe het nu verder moet. Want het probleem speelt volgens de woordvoerster niet alleen bij Bernhoven.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement