Volledig scherm
Dick en Beatrix uit Uden krijgen te horen hoeveel ze hebben gewonnen in de Postcodeloterij. © Screenshot RTL

Groot feest bij Beatrix en Dick uit Uden: ze winnen live op tv 2,4 ton

UDEN - Groot feest in de Morkolf in Uden. En zeker bij Beatrix en Dick thuis. Zondagavond vielen zij in de prijzen bij Miljoenenjacht: het stel won 239.000 euro. 

Wekelijks klopt presentator Winston Gerschtanowitz aan bij een huis in Nederland. Maar als dat ineens je eigen huis blijkt, is het even schrikken, zo bleek bij Dick en Beatrix. De twee zaten rustig voetbal te kijken toen er ineens een compleet camerateam voor de deur stond. 

,,Dat jullie naar het Nederlands Elftal zitten te kijken, betekent dat jullie nog geen idee hebben wat ik op de cheque ga schrijven'', grinnikt Gerschtanowitz live op RTL4. 

Huis in Tsjechië

Of het paar wensen heeft die ze graag wil vervullen, vraagt de presentator. Beatrix kan ze niet direct opnoemen. Dromen wel. ,,We hebben een huis in Tsjechië. Daar willen we nog wat aan verbouwen.'' 

Dat kan een flinke verbouwing worden, bleek toen het geldbedrag werd onthuld. Beatrix en Dick krijgen precies hetzelfde als de winnaar in de studio: 239.000 euro. ,,Zo hé... 't is gewoon niet waar!'', reageert Beatrix.

Hele straat wint

Ze zijn overigens niet de enige gelukkigen in de straat. Het bedrag van 239.000 euro wordt ook nog verdeeld onder de buren met dezelfde postcode die loten hebben.

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.