Volledig scherm
Dit spookhuis, 40 bij 20 meter groot, staat vanaf vrijdag op de Udense kermis. © Kermis Uden

Grootste reizende spookhuis ter wereld komt naar de Udense kermis

UDEN - Het grootste reizende spookhuis ter wereld, Daemonium genaamd, komt naar de Udense kermis die vrijdag van start gaat. De topattractie is op het laatste moment als vervanger gevonden voor twee andere attracties die eerder afvielen. 

Daemonium moet de blikvanger worden van de 'Mega Kermis Uden'. Het enorme rondreizende spookhuis moet met achttien vrachtwagens worden vervoerd. Met een afmeting van 40 meter hoog en 20 meter diep is het enig in zijn soort. Voor de opbouw zijn twee grote kranen nodig.

Kasteel 

Daemonium ziet eruit als een gigantisch kasteel met daarvoor grote fonteinen en een 'huisbewaker' van tien meter hoog. Meerdere treinen rijden tegelijk door het kasteel en voeren de bezoekers via vier etages door een duister parcours. Daemonium was hiervoor te zien op de grootste kermissen van Europa zoals München, Hamburg en Londen. 

Kermismeester Pascal Donkers is al maanden bezig met de onderhandelingen. Nadat eerder de 80 meter hoge uitkijktoren View Tower en vorige week de afgebrande attractie Encounter wegviel, zocht hij naar een passende vervanging. Het spookhuis komt op de Nieuwe Markt te staan met zijn rug tegen het gemeentehuis aan. 

De kermis in Uden begint vrijdag en duurt tot en met zondag 22 juli. Rondom de kermis is een uitgebreid programma opgezet. Op maandag is de wekelijkse maandagmarkt in de centrumstraten. Dinsdagmiddag is de Holiday-kermis, waarbij het geluid en snelheid van de attracties zijn aangepast. Woensdag is de vuurwerkshow gepland en op de laatste vrijdag is het Pink Friday. Net als vorig jaar is er een special KermisUden app met alle info voor de bezoekers op een rij.